Доступність посилання

ТОП новини

Рада Європи засудила будь-які спроби бойовиків провести псевдовибори на сході України – МЗС


Країни-члени Ради Європи вкотре вказали, що політичне вирішення кризової ситуації в Україні має базуватись на повазі до її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності. Про це йдеться у коментарі МЗС України за результатами засідання Комітету міністрів Ради Європи, що відбулося попередніми днями у Брюсселі.

«Комітет міністрів дав чіткий сигнал, що місцеві вибори на Донбасі у грудні цього року повинні відбуватися виключно у відповідності до українського законодавства, а будь-які спроби терористів провести псевдовибори в інші терміни та в іншому правовому полі є незаконними, неприйнятними та не будуть визнані світовою спільнотою», – мовиться в повідомленні українського МЗС.

«Вкотре було вказано на різке погіршення ситуації із забезпеченням прав людини в Криму після його окупації Росією, у тому числі переслідування і залякування членів кримськотатарської громади та утиски національних меншин», – наголошується в повідомленні.

Сепаратисти на сході України неодноразово заявляли про намір провести свої «вибори» на частині території Донбасу, яку вони наразі контролюють, 2 листопада. Україна називає ці «вибори» нелегітимними. Водночас угруповання «Луганська народна республіка» раніше заявило про підготовку 90 стаціонарних і 5 мобільних виборчих дільниць для голосування на так званих «виборах» «голови» і «Народної ради» «ЛНР».

XS
SM
MD
LG