Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Донбасу залюбки голосують, коли на них не тиснуть бойовики – Пайєтт


Посол США в України Джеффрі Пайєтт
Посол США в України Джеффрі Пайєтт

Вибори на сході України відбуваються за надзвичайно складних умов, заявив посол США в України Джеффрі Пайєтт.

За його словами, увага міжнародних та українських спостерігачів прикута до волевиявлення на Донбасі.

«Ми особливого значення надаємо тому, як проходять вибори в Раду в таких містах як Маріуполь, Краматорськ, Слов’янськ. Голосування є ознакою, що люди східної України також користуються своїм демократичним правом. Вони з готовністю це роблять (віддають голос – ред.), коли на них не направлені дула автоматів», – зазначив посол, відповідаючи на запитання кореспондета Радіо Свобода.

Пайєтт також наголосив, що ні Америка, ні світове товариство не визнають так звані «вибори, які на наступний тиждень анонсували бойові угруповань «ДНР» та «ДНР», які в Україні визнані терористичними.

Посол також закликав бойовиків, які «мають підтримку Росії», діяти в рамках Мінських домовленостей, а також закону про спеціальний статус деяких частин Донбасу.

Пайєтт вже відвідав понад 10 дільниць, зокрема, завітав у Центральний військовий госпіталь, де віддавали свої голоси поранені учасники АТО.

26 жовтня відбуваються позачергові вибори до Верховної Ради України. За даними ЦВК, в цілому по Україні станом на 15:00 проголосували 20,42% виборців.

XS
SM
MD
LG