Доступність посилання

ТОП новини

Рибачук про вибори: «стару систему прикрасили стразами молодих облич»


Олег Рибачук
Олег Рибачук

Структура нового парламенту не відповідатиме настроям суспільства, заявив в ефірі Радіо Свобода керівник і засновник громадської організації «Центр UA» Олег Рибачук.

Він нагадав вимогу Майдану – зміна системи, а не облич в системі.

«Коли ми почнемо аналізувати, що ми маємо у Верховній Раді, то ми чудово розуміємо, що система там зберігається просто вона трошки прикрашена цими стразами молодих облич. При чому, якщо ці молоді обличчя ще могли зайти двома чи хоча б однією потужною колоною, так вони зайшли «Самопоміччю». На «Самопомочі» – весь тягар зміни системи ізсередини», – сказав Рибачук.

За його словами, серед завдань нових облич парламенту – ухвалити рішення про зняття депутатської недоторканності і змінити закон про вибори.

«Через бажання недоторканності, ми бачимо дуже багато, м’яко кажучи, негідних облич, які скористалися тим, що закон не був змінений і вони проходять по мажоритарних округах», – зазначив Олег Рибачук.

Він переконаний, що новообрана Верховна Рада пропрацює у цьому складі не більше одного-двох років.

За опрацьованими понад 50% голосів у загальнодержавному багатомандатному виборчому округу, перед ведуть дві політичні сили – «Народний фронт» (21,60%) і «Блок Петра Порошенка» (21,44%). До парламенту також проходять «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина». Не долає 5-відсоткового бар’єру, за попередніми даними, ВО «Свобода» (4,69%).

Позачергові парламентські вибори відбулися у неділю, 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG