Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні правозахисники закликають нову владу прискорити реформи


Міжнародні правозахисники закликають новий український парламент та уряд прискорити запровадження глибоких реформ судочинства та системи кримінального законодавства. Про це йдеться у заяві Міжнародної федерації з прав людини і Центру громадянських свобод.

На думку правозахисників, це дозволить забезпечити ефективне розслідування порушення прав людини під час подій на Євромайдані і нинішнього конфлікту на Донбасі, а також дозволить розширити юрисдикцію Міжнародного кримінального суду в Україні та сприятиме ратифікації Римського статуту.

«Права людини є понад усе. Це було одне з гасел Євромайдану. Найбільші акції протесту були чітко орієнтовані на захист прав людини. Люди протестували проти побиття міліцією студентів і проти застосування судів та прокуратури, як інструментів тиску. Новий парламент є відповідальним за виконання цих соціальних вимог», – зазначила голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук.

«Новий український уряд має продемонструвати високі стандарти роботи і залучення громадянського суспільства на рівних засадах до процесу здійснення реформ», – наголосила Толекан Ісмайлова.

Наразі ЦВК опрацювала понад 75% електронних протоколів дільничних виборчих комісій. Згідно з цими підрахунками, 5-відсотковий бар’єр, необхідний для проходження у парламент, долають шість політичних сил.

«Народний фронт» отримує 21,93%, партія «Блок Петра Порошенка» – 21,5%, «Самопоміч» – 11,1%, «Опозиційний блок» – 9,63%, Радикальна партія – 7,39%, «Батьківщина» – 5,67%.

Дострокові вибори до Верховної Ради України відбулися 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG