Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: вірю у перемогу у Вітчизняній війні 2014 року


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявляє, що твердо вірить в перемогу України у Вітчизняній війні 2014 року. Про це йдеться у його зверненні з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Глава держави подякував українцям, які у складі різних формувань боролися і продовжують боротися проти загарбників.

«Понад 9 мільйонів вихідців з України стали на бій з ворогом у складі Червоної армії. Ще мільйони українців воювали з нацистами та їх союзниками у складі УПА, у лавах радянських партизанських з'єднань, в рядах Війська Польського, американської, австралійської, британської, канадської армій, загонах французького, югославського та словацького опору. Внесок українців у справу визволення народів Європи від нацизму та спільну перемогу у Другій світовій війні — беззаперечний. Навіть не будучи незалежною державою, Україна де-факто виявилася важливим учасником Антигітлерівської коаліції і заслужено стала країною-співзасновницею ООН», – йдеться в зверненні.

Кордони України були непорушними 70 років, поки знову не повернулася війна, заявив президент.

«Цього разу вона прийшла не із заходу, а зі сходу. Уперше за 70 років ми знову стали на захист України, її свободи та територіальної цілісності», – сказав Порошенко.

Звертаючись до ветеранів, Порошенко висловив їм вдячність за мужність у боях і важку працю у повоєнні часи, за стійкість і самопожертву.

Також глава держави наголосив, що учасники АТО на Донбасі є «гідними нащадками своїх відважних пращурів».

«Ви онуки, правнуки і праправнуки тих, хто боронив країну 70 років тому. Вся Україна низько вклоняється вам за щоденний подвиг, за мужність та героїзм, з якими ви захищаєте Україну від бойовиків та інтервентів», – сказав Порошенко.

«Я твердо вірю в нашу перемогу у Вітчизняній війні 2014 року, в те, що мій політико-дипломатичний план спрацює і принесе мир на Донбас і всій Україні», – наголосив глава держави.

Влада України з квітня цього року проводить антитерористичну операцію проти проросійських бойовиків, що діють на сході України.

XS
SM
MD
LG