Доступність посилання

ТОП новини

СБУ відкрила провадження проти Оксани Калетник за сепаратизм


Оксана Калетник
Оксана Калетник

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження стосовно народного депутата Оксани Калетник за сепаратизм, повідомляє прес-служба відомства.

«На гарячу лінію СБУ у Вінницькій області надійшли повідомлення, зокрема, заява місцевого жителя про те, що 30 вересня під час зустрічі з виборцями народний депутат України Оксани Калетник висловлювала гасла сепаратистського змісту, зокрема заявляла про «легітимність самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», висловлювалася про їхнє право відділитися від України», – повідомляє прес-центр СБУ.

За цією інформацією, слідчий відділ управління СБУ у Вінницькій області розпочав досудове розслідування в кримінальному провадженні за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене особою, яка є представником влади) Кримінального кодексу України.

«Наші слідчі перевіряють цю інформацію, але хочу наголосити, що Служба безпеки України займає принципову позицію у питанні захисту української державності. Ми вдячні громадянам, які повідомляють у СБУ про ймовірну підготовку чи вчинення злочинів проти основ національної безпеки України. Жодне таке повідомлення не залишається без уваги. Підставою для початку досудового розслідування є заява і докази протиправних дій», – заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

Оксана Калетник – народний депутат Верховної Ради VII скликання від Комуністичної партії України. Вона вийшла зі складу фракції в травні цього року після того, як влада заявила про намір заборонити КПУ за сепаратизм у зв’язку з подіями на сході країни.

XS
SM
MD
LG