Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині активісти пікетують будівлю ОВК, домагаючись перевиборів


У Новомосковську, що в Дніпропетровський області, активісти пікетують будівлю окружної виборчої комісії №38, заявляючи про фальшування й домагаючись визнання результатів виборів недійсними.

Як повідомили Радіо Свобода в Штабі національного захисту Дніпропетровської області, представники якого наразі перебувають на місці події, під ОВК зібралося близько п’ятисот людей, в основному жителі Новомосковська. Будівлю ОВК охороняють бійці полку «Дніпро-1».

Як зазначили учасники акції, головна вимога пікетувальників – перевибори на окрузі, адже, на їхню думку, через «задокументовані факти масової фальсифікації» встановити результати голосування 26 жовтня неможливо. Планується, що після закінчення робочого дня до пікетувальників приєднаються працівники підприємств міста. У Штабі національного захисту повідомили, що юристи продовжують збирати інформацію про порушення і підкуп виборців на 38-му окрузі.

Водночас, за даними місцевих жителів, на противагу цій акції під будівлею ОВК збирається мітинг «на захист результатів виборів». Гасла цього мітингу – «Не дамо вкрасти наш вибір», «Ми проти політичного рейдерства».

За даними ЦВК, за підсумками обробки 100% протоколів, на виборах Верховної Ради України на цьому окрузі переміг самовисуванець Вадим Нестеренко, який був заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації за часів Віктора Януковича, він набрав 31,35% голосів. Друге місце посів самовисуванець, колишній міський голова Новомосковська Віктор Літвіщенко – 15,79%, третє – самовисуванець, екс-міністр оборони України, який був народним депутатом від Партії регіонів у Верховній Раді минулого скликання, Олександр Кузьмук (12,78%).

Незадовго до виборів в окрузі №38 на Дніпропетровщині спалахнув скандал: опоненти звинувачували кандидата-самовисуванця Вадима Нестеренка у непрямому підкупі виборців шляхом надання знижок на продукцію місцевого підприємства. Водночас сам кандидат ці звинувачення відкидав.

XS
SM
MD
LG