Доступність посилання

ТОП новини

Рядовий боєць із «Азова» з великим відривом переміг на виборах


У Черкасах боєць «Азову» перемагає людину Фірташа
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

У Черкасах боєць «Азову» перемагає людину Фірташа

За попередніми результатами, із семи черкаських округів на трьох перемагають молоді політики нової постмайданівської генерації. Утім, рекорд цьогорічних виборів у регіоні з найбільшим відривом від конкурента встановив черкащанин, рядовий боєць «Азова» Олег Петренко. Свою опонентку, ставленицю Дмитра Фірташа Валентину Жуковську, він переміг майже на 13 із половиною тисяч голосів.

Захищати Україну Олег Петренко поїхав на схід як доброволець «Азова». А коли повернувся, то зареєструвався кандидатом у народні депутати. Казав, що має два шляхи: або знову на схід, або у Верховну Раду.

Це не просто перемога, а справжня народна довіра. Тому серйозно налаштовуюся на те, щоб виправдати цю довіру
Олег Петренко

«Це не просто перемога, а справжня народна довіра. Тому серйозно налаштовуюся на те, щоб виправдати цю довіру», – говорить Петренко.

Такої значної переваги над іншими кандидатами не очікували і його рідні. Батько Олега – Микола Петренко каже, що син починав кампанію з нуля. І за два місяці у «спортивному, військовому темпі» завоював прихильність виборців.

«Я думаю, що це велика відповідальність. І перед черкащанами, і взагалі перед усією Україною. І особливо перед своїми однополчанами, бійцями «Азова. Ну а ентузіазму, відповідальності, патріотизму в Олега вистачає», – зазначає він.

«Азовці» радіють за товариша, бо довіряють. Петренко спочатку зібрав у Черкасах усе необхідне для добровольців, і лише потім сам поїхав на схід.

«Коли ми були на сході, до нього багато хто звертався по допомогу. Тобто, в нього мізки працюють так, щоб не просто бігати стріляти, а вирішувати організаційні моменти. А вони в парламенті, мабуть, все-таки важливіші», – каже черкаський доброволець полку «Азов» Дмитро.

Україна в майбутньому «єдина, сильна та процвітаюча» – Петренко

У новій Верховній Раді Олег Петренко хоче працювати у комітеті з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. Але розуміє, що спочатку доведеться поборотися за те, щоб у новому держбюджеті були кошти на розвиток Черкас. Та головне – це здобути мир.

Щоб був мир, є два паралельні шляхи. Перший – дипломатичний. Це перемовини, допомога міжнародної спільноти. І другий: підвищувати обороноздатність країни
Олег Петренко

«Для того, щоб був мир, є два паралельні шляхи. Перший – дипломатичний. Це перемовини, допомога міжнародної спільноти. І другий: підвищувати обороноздатність країни. Ставати сильнішими з кожним днем, із кожною годиною. І в цьому напрямку, безумовно, я буду брати активну участь», – говорить він.

На прохання Радіо Свобода охарактеризувати трьома слова Україну в майбутньому, Олег Петренко сказав: «Єдина, сильна і процвітаюча».

  • Зображення 16x9

    Дар’я Бунякіна

    Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG