Доступність посилання

ТОП новини

Путіну діагностували онкологію? (Огляд преси)


Володимир Путін дуже поспішає загарбати Україну й увійти в історію «збирачем земель руських». Часу на втілення цієї мрії в нього залишається критично мало. Адже президент Росії, як пише газета «Україна молода», посилаючись на західні видання, тяжко хворий – йому діагностували онкологію... Докладніше йдеться в статті «Невже дочекаємось?».

На цих виборах перемогла економічна риторика. І цим експерт газети «День» пояснює той не прогнозовано високий результат політичної сили прем’єр-міністра України, «Опозиційного блоку», який теж ставку зробив на економічні проблеми, і навіть «Самопомочі»... Хоча всі політичні сили спекулювали саме на військовій тематиці. Поразкою цих виборів експерт вважає те, що від суспільства, яке мало перемогти після Майданів та ще й під час війни олігархів, не було якоїсь єдиної політичної сили, яка була б виразником інтересів Майдану. Просто кожна зі старих перейменованих в інші бренди політичних сил поспекулювала на майданівцях, батальйонниках і журналістах. Квінтесенція ж цих виборів – перемога олігархів у боротьбі за розподіл впливу на владу. Олігархи змагаються між собою, збільшуючи кількість «своїх» голосів у різних фракціях, або ж купуючи навіть цілі фракції, для того, щоб при формуванні уряду, розподілі бюджету добре представити свої інтереси. Помилка ж молодих незаплямованих політиків у тому, що вони об’єднали свої зусилля з представниками старої системи. Адже стара система використала їх для того, щоб лише зімітувати оновлення та реформи. Насправді ж свіжа кров їй потрібна була для того, щоб продовжити своє існування. На цьому наголошується в статті «Парламент: «ціна» і «якість»».

Багато хто в Україні сподівається, що для перемоги над Путіним досить просто почекати, а решту за них зроблять санкції Заходу. Мовляв, зіткнувшись з наростаючими проблемами, Росія спочатку залишить Україну в спокої, а потім і зовсім завалиться... Але взяти противника змором навряд чи вдасться, переконує дописувач газети «Сегодня», який згадує вислів – «поки товстий схудне, худий – помре». На жаль, сьогодні в ролі товстого виступає Росія, а в ролі худого – Україна. І доки північний сусід повільно сохне під вагою санкцій, Україна ризикує простягнути ноги. Адже економічний потенціал двох країн незрівнянний, до того ж затягування військового конфлікту на Донбасі вигідно російській стороні. Бо Україна втрачає не тільки солдат і бойову техніку, але і промислову інфраструктуру. До того ж Росія може похвалитися надійним тилом. У них – випробуваний авторитарний порядок, потужні і пильні спецслужби, горезвісні 84% підтримки президентського курсу. В Україні ж – традиційна демократична вольниця, норовливий народ, діяльна «п'ята колона» і постійна загроза протестних виступів. З цього не випливає, що Україна приречена на програш. Але пасивна вичікувальна тактика для країни шкідлива: потрібно не сидіти склавши руки, а діяти. Зрештою, у стрункого і спритного завжди є можливість переграти товстого і неповороткого, наголошує газета.

Старшим офіцерам в зоні АТО обіцяють платити майже 22 тисячі гривень на місяць. Однією з найважливіших задач, що стоять сьогодні перед владою, є матеріальне забезпечення бійців АТО, їх лікування та реабілітація. Щоб підтримати українських бійців на сході країни, уряд ухвалив низку рішень, що стосуються їх фінансового забезпечення. Докладніше про них розповідає газета «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG