Доступність посилання

ТОП новини

Савченко впізнала одного зі своїх викрадачів – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська льотчиця Надія Савченко, ув’язнена в Росії, впізнала одного зі своїх викрадачів. Про це повідомив її адвокат Микола Полозов у своєму twitter.

За словами адвоката, викрадачем виявився нинішній глава угруповання «ЛНР», яке Україна визнала терористичним, Ігор Плотницький.

«Плотницький керував групою осіб, які вивозили Савченко з Луганська для передачі її співробітникам ФСБ РФ на кордоні України та Росії», – повідомив Полозов.

У липні Савченко захопили в полон. Бойовики не підтверджують свою причетність до викрадення Савченко. Згодом вона опинилася у Росії, де українку взяли під варту.

У Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в АТО як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Крім того, вчора стало відомо, що проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону».

13 жовтня українську льотчицю доставили в Інститут імені Сербського для проходження психіатричної експертизи, проти проведення якої вона протестувала. 17 жовтня адвокат льотчиці заявив, що її катують.

27 жовтня суд продовжив термін арешту Савченко до 13 лютого 2015 року.

26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Савченко очолює список партії «Батьківщина». За даними ЦВК, ця політична сила потрапляє до складу нового парламенту.

XS
SM
MD
LG