Доступність посилання

ТОП новини

Росія і Білорусь посилять військові навчання через «мінливу обстановку» – Шойгу


Міністр оборони Росії Сергій Шойгу
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу

Росія і Білорусія розширюють програму військових навчань у 2015 році через «нові загрози». Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

«Ми розширили програму навчань на 2015 рік. Розширення пов’язане з мінливою обстановкою і побіля наших кордонів, і у цілому світі», – сказав Шойгу журналістам у середу у Мінську після засідання спільної колегії міністерств оборони Росії і Білорусії, повідомляє ТАСС.

Міністр оборони Білорусі Юрій Жадобін, своєю чергою, повідомив про розширення формату спільних з Росією навчань «Щит Союзу-2015».

«У плані на 2015 рік основним заходом бойової підготовки будуть спільні навчання «Щит Союзу-2015», які пройдуть на полігонах Росії та Білорусії. Тут за пропозицією Сергія Шойгу ми внесли деякі зміни і розширили навчальні питання, які будуть опрацьовані як під час проведення самих навчань, так і перед ними», – цитують міністра оборони Білорусі російські ЗМІ.

Раніше НАТО оголосило про посилення охорони повітряного простору, моря та суші у країнах Східної Європи, щоб протистояти можливій російській агресії.

В Україні і на Заході звинувачують Росію у військовому вторгненні в Україну. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG