Доступність посилання

ТОП новини

Нємцов: брехня Лаврова дорого обійдеться російському народу


Російський опозиційний політик Борис Нємцов
Російський опозиційний політик Борис Нємцов

На Росію чекають нові санкції Заходу і продовження краху рубля. Про це написав на своїй сторінці у Facebook російський опозиційний політик Борис Нємцов.

Причиною він називає «безпардонне порушення Путіним і Лавровим мінських домовленостей, під якими стоїть підпис представника Путіна на прізвище Зурабов».

За словами Нємцова, всупереч заявам російської влади, жодні вибори 2 листопада домовленостями, досягнутими в Мінську, не передбачені.

Він звертає увагу на окремі пункти мінських угод, за якими вибори мають відбутися відповідно до українського законодавства. «Цей закон ухвалений Радою і за ним вибори призначені на 7 грудня», – наголошує російський опозиціонер.

«Однак на порушення мінських угод Путін і Лавров зі своїми маріонетками з «ДНР» і «ЛНР» вирішили провести вибори за своїми правилами. Підсумок – нові санкції, девальвація, втеча капіталу і загострення ситуації на сході України. Брехня Лаврова дорого обійдеться російському народу», – вважає Нємцов.

Міністерство закордонних справ Росії 29 жовтня заявило, що позиція сепаратистів щодо проведення «виборів» на підконтрольній їм території Донбасу є «правомірною».

Натомість генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун, Євросоюз і США називають плановане сепаратистами на 2 листопада голосування незаконним і таким, що підриває «мінські домовленості». Президент України Петро Порошенко застеріг Москву, що підтримка сепаратистських «виборів» може зруйнувати шанси на встановлення миру у регіоні.

XS
SM
MD
LG