Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу в зоні АТО загинуло семеро українських військових – РНБО


Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні АТО загинуло семеро українських військових, поранено 11 військовослужбовців, повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

21 жовтня був оголошений черговий режим «тиші» на сході України.

20 жовтня «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив українську владу у зриві мирного процесу. За його словами, перемир’я треба вважати припиненим. Після цього він заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

За даними головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, станом на 7 жовтня, з початку перемир’я на Донбасі загинули 64 українських військових, 364 були поранені.

XS
SM
MD
LG