Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики звинувачують Київ у зриві мирного процесу, просять допомоги в ОБСЄ та Росії


Бойовики угруповань «ДНР» та «ЛНР» звинувачують Київ у зриві мінських домовленостей по врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби угруповання «ДНР».

Крім того, проросійські сепаратисти звернулися до Російської Федерації та ОБСЄ з проханням застосувати «політичні й економічні заходи для примусу України щодо виконання Мінського протоколу від 5 вересня».

20 жовтня «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив українську владу у зриві мирного процесу. За його словами, перемир’я треба вважати припиненим. Після цього він заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові.

За даними РНБО, бойовики активізували обстріл сил АТО.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню, а 19 вересня схвалила меморандум про реалізацію цього пункту протоколу, який передбачає заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій. Проте ці угоди неодноразово порушували.

Раніше експерт з питань безпеки Юрій Костюченко заявив, що, зважаючи на заяви бойовиків, протягом найближчого тижня слід очікувати ескалації конфлікту на Донбасі. За його словами, активна фаза операції має розпочатися 4-5 листопада після «виборів» бойовиків.

XS
SM
MD
LG