Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК досі не отримала даних протоколів 115 дільничних виборчкомів із 8 округів


Михайло Охендовський
Михайло Охендовський

До Центральної виборчої комісії не надійшли дані протоколів 115 дільничних виборчих комісій із восьми округів, повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

«Ми сподіваємося, що ті комісії, які не завершили введення даних до системи «Вибори», зроблять це сьогодні. Найбільша затримка зараз спостерігається в наступних округах: №49 (Донецька область), де немає відомостей по 34 дільницях. Причому ця комісія вже досить давно не вводить дані до системи «Вибори». Ми сподіваємося, що таке, м’яко кажучи, невиконання своїх обов’язків завершиться найближчим часом. А якщо цього не станеться, то ми будемо намагатися надати їм не лише організаційно методичну допомогу, а й іншу допомогу, в тому числі із залученням правоохоронних органів», – сказав голова ЦВК.

Також до ЦВК ще не надійшли дані з 22 дільниць округу №59 (Донецька область), 28 дільниць округу №137 (Одеська область), 12 дільниць округу №182 (Херсонська область), 11 дільниць округу №66 (Житомирська область), 6 дільниць округу №16 (Вінницька область) і по 1 дільниці округу №199 (Черкаська область) і округу №96 (Київська область).

Голова ЦВК також зазначив, що є небезпека спроби зіпсувати виборчу документацію в інших округах, але правоохоронців попередили про таку можливість.

Охендовський висловив сподівання, що дані обробки 100% протоколів дільничних комісій в електронному вигляді з’являться до вечора четверга.

Наразі ЦВК опрацювала 99,66% електронних протоколів у багатомандатному виборчому окрузі. За попередніми підрахунками результатів виборів 26 жовтня, лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG