Доступність посилання

ТОП новини

Російська політика є шляхом до пекла – голова МЗС Чехії


Міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек
Міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек

Міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек вважає, що Росія як член Ради ООН «порушила базові правила гри». Як повідомляють чеські ЗМІ, Заоралек заявив про це у четвер під час зустрічі із студентами Ужгородського університету.

На його думку, «те, що сталось в Україні, загрожує світовому порядку». Наразі, каже Заоралек, питання у тому, чи зможе Захід сформувати коаліцію для протистояння Росії. Якщо ж цього не станеться, вважає він, може бути порушений післявоєнний порядок.

Чеський міністр вважає, що запроваджені санкції проти Росії «виявились дієвими, наразі розвиток російської економіки сповільнився, Росія віддаляється від фінансового ринку». На його думку, домовленості з Китаєм не є для Росії настілки вигідними, як вона про це говорять.

Любомір Заоралек висловив переконання, що все ж «у Росії знайдуться люди, які усвідомлюють, що цей шлях (продовження нинішньої політики) веде до пекла». На його думку, «стабільність в Європі не буде досягнута без вирішення кризи на сході України».

Чеський міністр звернувся до української молоді із закликом оголосити війну корупції, оскільки ЄС не може прийняти країну, у якій з державного бюджету розкрадаються мільйони. «Як громадяни України ви повинні зробити все, щоб вами не керували люди, які прийшли в політику тільки заради збагачення», – наголосив Любомір Заоралек.

Як повідомляє офіс Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, Любомір Заоралек перебуває в Ужгороді з дводенним візитом. 28 жовтня він відкрив почесне Консульство Чехії в Ужгороді, а 29 зустрівся зі студентами Ужгородського національного університету.

XS
SM
MD
LG