Доступність посилання

ТОП новини

Льотчиці Савченко висунуть обвинувачення – Слідчий комітет Росії


Українська військова льотчиця Надія Савченко
Українська військова льотчиця Надія Савченко

Українську військову льотчицю Надію Савченко залишили під вартою у Москві, проти неї буде висунуто звинувачення. Під час виступу на засіданні комітету Ради Федерації, заступник керівника управління Слідчого комітету Росії Олександр Дриманов заявив, що після проведення всіх необхідних експертиз Савченко буде інкримінована причетність до вбивства двох журналістів російського каналу ВГТРК 17 червня під Луганськом.

У четвер адвокат Савченко Марк Фейгін на своїй сторінці у Twitter написав, що його підзахисна визнана психіатричною експертизою осудною, про що захист офіційно не повідомили.

«У ЗМІ повідомляють про закінчення експертизи Надії Савченко в інституті Сербського і визнання її осудною. Захисту офіційно поки не повідомляли», – зазначив Фейгін.

На думку Фейгіна, ніяких доказів провини Савченко немає, їх можна лише сфабрикувати.

У Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в АТО як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Крім того, вчора стало відомо, що проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону».

13 жовтня українську льотчицю доставили в Інститут імені Сербського для проходження психіатричної експертизи, проти проведення якої вона протестувала. 17 жовтня адвокат льотчиці заявив, що її катують.

27 жовтня суд продовжив термін арешту Савченко до 13 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG