Доступність посилання

ТОП новини

У ФІФА вибачаються за відеоролик із «російським Кримом» – ФФУ


Відеошоу на фасаді Большого театру в Москві з представленням емблеми чемпіонату, 28 жовтня 2014 року
Відеошоу на фасаді Большого театру в Москві з представленням емблеми чемпіонату, 28 жовтня 2014 року

Міжнародна федерація футболу щиро вибачилася перед Україною за офіційний відеоролик, у якому Крим був зображений як нібито «частина Росії», заявив сьогодні керівник управління інформаційної політики Федерації футболу України Павло Терновий.

Як сказав він виданню «Чемпіон», «за сприяння президента ФФУ Анатолія Конькова українській стороні вдалося отримати вичерпну відповідь від ФІФА за непорозуміння щодо відеоролика».

У ФІФА відзначили, що знають усю суть кримської проблеми, і додали, що розробкою відеоролика про презентацію емблеми Чемпіонату світу 2018 року займалися представники країни-організатора, тобто Росії, розповів Терновий.

ФІФА також сьогодні видалила цей відеоролик, на якому була показана церемонія представлення в Москві офіційної емблеми чемпіонату, що має відбутися в Росії. У ньому, серед іншого, була зображена мапа Росії, до якої домалювали й окупований нею український Крим. Ці кадри можна далі побачити у відеозаписах інших авторів.

Відео: RT на русском

Як повідомив прес-секретар ФІФА Дейвід Ноемі, в організації не звернули уваги на вибрану та використану місцевим виконавцем послуг мапу Росії.

У новій версії ролика сумнівний кадр був видалений, заявив він агентству УНІАН.

Незважаючи на вибачення, Україна подала через цей ролик офіційний протест до Міжнародної федерації футболу – «для профілактики», повідомив сьогодні у твітері міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Раніше сьогодні до цих кадрів привернув увагу радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський. Він закликав Федерацію футболу України та Міністерство молоді і спорту негайно подати протест і позов із приводу появи відеоматеріалу з презентації офіційної емблеми Чемпіонату світу з футболу 2018 року, в якому мапу Росії подали з територією українського Криму.

Ролик із презентації з’явився на офіційному каналі ФІФА в ютюбі вчора. Емблему чемпіонату офіційно представили в Москві позавчора ввечері; лазерне відеошоу з цього приводу зі сфальсифікованою мапою показали на фасаді Большого театру в центрі російської столиці.

У світі лунають заклики позбавити Росію права проводити цей чемпіонат через її воєнну агресію проти України, але Міжнародна федерація футболу наразі не підтримує такої ідеї.

XS
SM
MD
LG