Доступність посилання

ТОП новини

У БПП обіцяють призначати членів уряду не за квотами й не лише з депутатів


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

У «Блоці Петра Порошенка» обіцяють відмовитися від політичних квот при призначенні членів уряду. Про це заявили представники майбутньої фракції БПП у парламенті, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Віце-прем’єр-міністр чинного уряду Володимир Гройсман наголосив, що від партійних квот потрібно відмовитися й що досвід роботи нинішнього уряду свідчить про їхню неефективність.

«Ми не підтримуємо квотний принцип. Для нас він не має жодного значення. Для нас принципове значення має, що і в які терміни ми робитимемо. Ми пропонуємо кандидата на посаду прем’єр-міністра, який має запропонувати формування уряду. Відповідно до цього, єдиний критерій для призначення на посади – це здатність і публічні зобов’язання з виконання завдань профільного міністра. Ми не можемо витрати ще півроку, щоб усі обіймали свої посади й ніхто не відповідав за результат», – заявив він.

Інший майбутній депутат від БПП Віталій Ковальчук відзначив, що міністри повинні нести політичну відповідальність, а ось на рівні їхніх заступників ніяких політичних квот не повинно бути.

Юрій Луценко заявив також: «На наше переконання, не повинні тільки депутати ставати кандидатами на посади міністрів, прем’єр-міністра, віце-прем’єра».

Сьогодні мають відбутися перші зустріч робочої групи зі створення коаліції у новому парламенті.

Раніше, представляючи свої проекти коаліційної угоди, «Блок Петра Порошенка» і «Народний Фронт», заявили, що квот при призначенні членів уряду більше не буде.

XS
SM
MD
LG