Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики заявляють про обстріл Донецька, міська рада каже, що в місті тихо


Бойовики заявляють, що українські силовики ведуть інтенсивні артилерійські обстріли Донецька напередодні «виборів» в угрупованні «ДНР». Про це російському агентстві «Тасс» повідомив начальник служби «політінформації міноборони ДНР» Едуард Басурін.

«Стверджувати я не можу, але припускаю, що це робиться з метою зірвати вибори. Ударам піддається район Петрівка, а також Київський та Куйбишевський райони», – заявив він.

Натомість у прес-службі міської ради Донецька зазначають, що станом на 18.00 в місті тихо, повідомлення про обстріли від мирних жителів не надходять.

Вчора у Раді національної безпеки й оборони України заявили про підготовку на територіях, контрольованих бойовиками, насамперед у Донецьку та його околицях серії масштабних провокацій з людськими жертвами 2 листопада.

Проросійські бойовики мають намір провести свої «вибори» на частині території Донбасу, яку вони наразі контролюють, 2 листопада.

Україна називає ці «вибори» нелегітимними. Про їхню нелегітимність заявили США і ЄС.

Водночас Російська Федерація, за словами міністра закордонних справ Росії Сергій Лаврова, готова визнати результати «виборів» угруповань «ДНР» і «ЛНР».

XS
SM
MD
LG