Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія задокументували спільний контроль пункту Куйбишеве-Дяково


Міжнародний прикордонний пункт пропуску «Гоптівка» у Харківській області, архівне фото
Міжнародний прикордонний пункт пропуску «Гоптівка» у Харківській області, архівне фото

Україна та Росія підписали протокол про спільний контроль у пункті пропуску Куйбишеве-Дяково. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента з посиланням на голову Державної прикордонної служби Віктора Назаренка.

«На виконання мирного плану президента, Державна прикордонна служба здійснює системні кроки щодо відновлення державного кордону на нині неконтрольованій ділянці», – цитує Назаренка прес-служба президента.

Він поінформував президента про зустріч 30 жовтня з виконувачем обов’язки голови Прикордонної служби Росії, «за підсумками якої підписано протокол про спільний контроль у пункті пропуску Куйбишеве-Дяково і визначено механізми виходу на спільний контроль у пунктах пропуску Донецьк-Ізварине та Матвєєв Курган-Успєнка».

Забезпечення контролю на українсько-російському кордоні є частиною «мінських домовленостей».

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню, а 19 вересня схвалила меморандум про реалізацію цього пункту протоколу, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї та наступальних дій. Втім, ці угоди неодноразово порушували.

XS
SM
MD
LG