Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ: сепаратисти далі «глушать» безпілотники військовими пристроями


Один із безпілотників місії ОБСЄ під Маріуполем
Один із безпілотників місії ОБСЄ під Маріуполем

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні повідомила сьогодні про чергові електронні напади на її безпілотний апарат, що використовується для спостереження.

За цим повідомленням, два такі напади сталися вчора вдень, коли апарат летів над захопленою сепаратистами територією в Чермалику за 40 кілометрів на північний схід від Маріуполя. Перші аналізи даних із апарата свідчать, що перешкоди для сигналу супутникової навігації, що його використовує безпілотник, ставила апаратура військового призначення, заявляють в ОБСЄ.

За повідомленням, представники місії відразу звернулися до штабу антитерористичної операції в секторі «М», де підтвердили, що українські війська не ставлять таких перешкод. Безпілотник залишив місце події і згодом безпечно приземлився.

В ОБСЄ наголосили, що це було вже третє небезпечне втручання в роботу безпілотних апаратів місії, яке створює перешкоди здійсненню мандату місії.

Учора Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні вже повідомляла про таке ставлення перешкод для GPS-сигналу для безпілотника неподалік Маріуполя 29 жовтня, а також про спробу збити її безпілотник із зенітної установки над територією, захопленою сепаратистами, 2 листопада.

Місія використовує наразі два безпілотні апарати для спостереження за подіями біля лінії контакту українських сил і сепаратистів, із планами збільшити кількість таких апаратів і обсяг їхнього використання. Серед сепаратистів уже лунали заяви, що вони збиватимуть безпілотники ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG