Доступність посилання

ТОП новини

Москва сумнівається у доцільності відновлення «женевського формату» – МЗС Росії


Росія вважає недоцільним повернення до «женевського формату» переговорів і обвинувачує Україну в порушенні домовленостей про деескалацію конфлікту на Донбасі. Про це заявили в МЗС Росії.

«Зараз очевидно, що всі ці домовленості були грубо порушені українською стороною. Замість деескалації Києвом були активізовані на Південному Сході країни бойові дії з використанням важкої техніки, що привело до тисяч людських жертв і масштабних руйнувань», – заявляють у відомстві Лаврова.

У російському Міністерстві закордонних справ вважають, що, зважаючи на нинішню ситуацію, виникає питання «про доцільність повернення до формату, який не приніс очікуваного результату».

Вчора Петро Порошенко в телефонній розмові з державним секретарем США Джоном Керрі запропонував відновити «женевський формат» багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі на рівні міністрів закордонних справ.

Женевським форматом» називають започаткований у квітні на зустрічі в Женеві склад багатосторонніх переговорів, у яких узяли участь представники України, Росії, а також США і ЄС. Політологи й політики називають його найкращим із погляду України завдяки участі США. Пізніше виник так званий «нормандський формат», коли в переговорах брали участь чільники України, Росії, Німеччини і Франції.

XS
SM
MD
LG