Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала інформатора бойовиків на Донбасі


Співробітники СБУ затримали 41-річного громадянина України, мешканця Донеччини з позивним «Радуга», який своїми злочинними діями сприяв терористичним організаціям на сході України. Про це йдеться на сайті СБУ.

«Затриманий зізнався, що у квітні цього року брав участь у блокуванні військових складів з озброєнням ЗС України, розташованих у м. Артемівськ Донецької області, та в організації незаконного референдуму», – йдеться в повідомленні.

«Зловмисник був завербований ватажком терористів Ігорем Гіркіним («Стрєлком») у травні цього року. «Радуга» отримав від терористів завдання збирати та передавати бойовикам дані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України. Зібрані дані він передавав бойовику незаконного збройного формування «СМЕРШ», керівнику так званої військової поліції «ДНР» на прізвисько «Нос». У серпні цього року «Нос» організував зустріч «Радуги» зі співробітниками ФСБ біля російського кордону, під час якої вони обмінялися розвідувальною інформацією щодо українських військових, задіяних у АТО. У подальшому обмін інформацією відбувався через мережу Інтернет», – зазначили в СБУ.

За даними відомства, зловмисника затримали у його помешканні. Тривають оперативно-слідчі дії.

XS
SM
MD
LG