Доступність посилання

ТОП новини

Голова ЦВК Охендовський скаржиться на тиск з боку Коломойського – заява


Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський

Після ухвалення рішень ЦВК про повторний підрахунок голосів на дільницях округів № 30 (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область) та 50 (Красноармійськ, Донецька область) голові ЦВК Михайлу Охендовському надійшли «переконливі прохання зупинитись та прямі погрози».

Про це йдеться у заяві Охендовського, повідомляє прес-служба ЦВК.

За його словами, у цих округах «були зроблені спроби фальсифікувати цифри протоколів».

«В окрузі № 38 (Новомосковськ, Дніпропетровська область) окружну комісію з використанням судів вже змушують переглянути встановлені підсумки, відповідно до яких перемога одного з кандидатів є очевидною та переконливою», – стверджує Охендовський.

ЦВК ухвалила рішення про повторний підрахунок голосів на окремих дільницях даних округів.

«За останній тиждень мені неодноразово натякали на те, що моя принципова позиція викликала серйозне невдоволення голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського», – заявив Охендовський.

«Найкращим підтвердженням непричетності Коломойського до фальсифікації результатів виборів стане швидке повернення виборчого процесу в округах № 30, 38 та 50 у законне русло, а також припинення тиску на ЦВК з метою змусити її встановити недостовірні результати виборів», – стверджує голова комісії.

Тим часом, інформагенція УНІАН 8 листопада поширила інформацію, що програма «ТСН-Тиждень» у свій випуск, що вийде в ефір 9 листопада готує репортаж про вимогу отримати хабар з боку голови ЦВК Михайла Охендовського за «правильний» підрахунок голосів у ряді проблемних виборчих округів.

XS
SM
MD
LG