Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували переміщення «Градів» і гаубиць біля Донецька


(Ілюстраційне фото)
(Ілюстраційне фото)

Члени спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, які працюють на сході України, у неділю зафіксували переміщення «Градів» і гаубиць на територіях, підконтрольних бойовикам. Про це йдеться у звіті ОБСЄ, оприлюдненому на її сайті.

«Об 11:20 біля Свердлового (15 кілометрів від Донецька) СММ спостерігала конвой із 17 зелених «ЗіЛів» без розпізнавальних знаків, які рухалися на Захід. 5 із них перевозили системи залпового вогню «Град», 2 були завантажені ящиками з боєприпасами. СММ не зафіксувала осіб в уніформі на цих вантажівках», – поінформували в ОБСЄ.

«Об 11:35 на трасі H-21 поблизу Зугреса (41 кілометр на схід від Донецька) СММ спостерігала інший конвой із 17 «КамАЗів», які також рухалися на Захід. 12 із цих вантажівок перевозили 122-міліметрові гаубиці. СММ не зафіксувала осіб в уніформі на цих вантажівках», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ за 9 листопада.

У звіті зазначено, що такі військові конвої місія спостерігає в Донецьку й околицях другий день поспіль.

У суботу СММ ОБСЄ вже повідомляла про наявність та пересування великих військових конвоїв на території, підконтрольній угрупованню «ДНР».

В угрупованнях бойовиків ці повідомлення наразі не коментували.

XS
SM
MD
LG