Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ працюють на режим Путіна – користувачі Twitter


Ігор Лосик

Користувачі Тwitter в Україні почали кампанію під хештегом #mercenaryosce («ОБСЄ-найманці»). Користувачі поширюють фото та відео як докази, та коментарі, зі звинуваченнями, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі працює на боці Росії.

Причиною стала остання доповідь організації, яка не містить прямих звинувачень жодної зі сторін конфлікту, але на підставі цього документа постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін дійшов висновку, що «постріл по дитячому садку (так цей об’єкт назвав сам Келін – ред.) був здійснений з напрямку і дистанції, які точно відповідають розташуванню українських військ у районі аеропорту і населеного пункту Піски».

Ситуацію погіршили фотографії, на яких зображені сепаратисти, яких підвозять працівники ОБСЄ на своїх автомобілях.

Блогери вважають, що ОБСЄ виступає на боці Росії, а доказів обстрілу школи з української території немає. На сторінці Twitter, яка висвітлює події в Україні, були наведені факти того, що обстріл не міг вестися з українських позицій.

Це призвело до того, що група українських військових експертів «Інформаційний спротив» відмовилася від контактів із Організацією з безпеки і співпраці в Європі, про що повідомив координатор групи Дмитро Тимчук, який пов’язав таке рішення з тим, що ця організація «дуже часто виступає в ролі ширми для агресивних планів» Росії.


Користувачі соціальних мереж відреагували на повідомлення ОБСЄ тисячами повідомлень та іронічних картинок. Хештег #mercenaryosce вже має понад 10 тисяч твітів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG