Доступність посилання

ТОП новини

Брехня ЗМІ Росії: вигадки про проституцію і Нацгвардію України


Російські ЗМІ розповідають, буцімто українки пропонують себе нацгвардійцям за десять гривень, мовляв, в Україні секс-послуги з патріотичним ухилом – це новий тренд, а українська влада буцімто серйозно замислилась над тим, щоб легалізувати проституцію.

На російському каналі «НТВ» вийшов сюжет із заголовком: «Київ хоче легалізувати проституцію заради порятунку від економічного краху». У сюжеті розповідають про так звані секс-тури із патріотичним ухилом, і про те, що проституція загалом пов’язана з євроінтеграцією.

Починають такий сюжет із заяви про секс-послуги нацгвардіяйцям. «Секс-послуги з патріотичним ухилом – остання модна тенденція в Україні. На інтернет-аукціонах дівчата пропонують себе бійцям Нацгвардії. Мінімальна ставка – 10 гривень. Побачення – з тим, хто запропонує більше. Нові дівчата, охочі віддатися бійцям, щоразу з’являються на сайті», – шокують російські журналісти «НТВ».

У сюжеті наводять скріншоти, взяті з групи Вконтакті: «Благодійний аукціон побачень для бійців АТО». Але те, що про інтимні послуги на таких аукціонах не йдеться, автори ролика забули додати, як і те, що зібрані на аукціоні кошти йдуть на допомогу Збройним силам України. Відповідь на свій сюжет російські журналісти отримали на сторінці організатора благодійного аукціону Ксенії Пасічник. Вона каже, що всі, хто допомагає створенню цього аукціону, прокинулись сьогодні популярними, і все завдяки каналу «НТВ».

«Наш аукціон працює таким чином, що люди можуть виставити побачення з собою, які на відміну від того, що сказали на каналі «НТВ», не передбачають ніякого інтиму, і це не для бійців АТО, це люди між собою домовляються про побачення за певну суму, і торги йдуть за побачення, як на класичному аукціоні. Всі зібрані кошти передаємо у зону АТО», – розповідає вона Радіо Свобода.

Ксенія каже, що вже декілька років займається благодійністю. Спочатку це була допомога дітям, потім хворим людям, а тепер – бійцям у зоні АТО.

Якщо про нас брешуть російські ЗМІ, тоді ми однозначно робимо хорошу справу!
Ксенія Пасічник

На своїй сторінці Ксенія зазначила: «Ми в свою чергу не полінуємось найближчим часом перекласти правила аукціону і на російську мову, щоб зробити їхні провокації ще більше безглуздими. Для себе ми зробили висновок: якщо про нас брешуть російські ЗМІ, тоді ми однозначно робимо хорошу справу!».

Що ж до заголовку сюжету, де мовиться, що українська влада всерйоз замислилася над легалізацією проституції в країні, щоб «врятувати економіку» – ніяких прикладів заяв представників української влади чи офіційних документів журналісти не наводять.

Ще один факт, який наводять у сюжеті, це брошури, які для секс-робітниць у Чехії переклали українською. Цитата із сюжету: «В Чехії українських проституток стало стільки, що тепер для них навіть випустили брошуру з картинками, у якій мовиться: «перевіряйтесь», «охороняйтеся»». Проте і тут факти перекрутили. Таку брошуру створили кількома мовами: чеською, англійською, російською та українською. Про це йдеться в сюжеті українського каналу «1+1». До речі, дата виходу цього сюжету 14 березня 2013 року. Тобто спроби якось пов’язати цей факт з новою владою і подіями на Євромайдані не увінчалися успіхом.

Окрім того, журналісти каналу «НТВ» самі собі суперечать. У сюжеті розповідають про історію Анастасії Гришай, яку ще називають порноактриса Wiska. У 2010 році проти Анастасії було відкрито кримінальне впровадження за розповсюдження порнографії. Вона розповіла журналістам «НТВ», що вимушена була поїхати з України. Зараз жінка живе у Чехії. Проте далі у цьому ж самому сюжеті розповідають: «Це просто з екранів телебачення можуть казати, приїжджайте українці до нас, у нас багато робочих місць, проте коли ті приїжджають, їм там не раді, адже там економічна криза, безробіття».

На цю ж тему:

07.11.2014
Брехня ЗМІ Росії: Порошенко нагородив сина медаллю

На телебаченні Росії лякають «київським фашизмом» та закликають до убивств далі
06.11.2014
ЗМІ Росії після загибелі дітей у Донецьку запустили свій відео-фейк

РНБО наводить фотодокази, які, як зазначають у відомстві, є підтвердженням, що трагедія сталася внаслідок обстрілу проросійських бойовиків далі
05.11.2014
У журналістки LifeNews запитали про ангари з рабами

«Ви безсоромні і жалюгідні брехуни. Не можу вас назвати колегами» – Роман Бочкала у зверненні до російського телеканалу НТВ далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG