Доступність посилання

ТОП новини

У центральному військовому госпіталі почали оперувати канадські хірурги – Міноборони


Упродовж цього тижня у центральному військовому госпіталі в Києві операції проводять українські й канадські хірурги, повідомила радник міністра оборони Анна Коваленко.

За її словами, операції безкоштовні і проводяться у рамках добровольчої медичної місії з Канади, яку створила Канадсько-українська фундація. Лікарі (фахівці з хірургії кісток і пластичної хірургії), разом з командами медсестер і медбратів нададуть допомогу більш як сорока пацієнтам – пораненим учасникам АТО і потерпілим на Майдані.

За словами Коваленко, через пробіли в українському законодавстві спільні операції українських і канадських медиків мають назву «майстер-клас».

«Ми зараз працюємо над спрощенням залучення іноземних лікарів, для обміну досвідом. Наразі механізм приїзду надскладний і те, що відбувається зараз, названо майстер-класом. Тобто, веде операцію український хірург, а канадські лікарі лише допомагають і консультують. Насправді, вони сюди приїхали зі своїм обладнанням і своїми технологіями, які планують нам залишити. Ми плануємо не лише разову співпрацю, а і надалі працювати спільно, і для цього напрацьовуємо контакти не лише з Канадою», — повідомила Коваленко.

Добровольча медична місія, яку створила Канадсько-українська фундація, отримує всебічну допомогу від канадців. І не лише представників діаспори, зазначила Коваленко.

Керівник гуманітарного відділу фундації Христина Валєр розповіла, що серед тих, хто надає фінансову підтримку роботі місії – прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер і його родина, депутати канадського парламенту, відомі канадські спортсмени, музиканти й актори (так, один із спонсорів місії – хокеїст Вільям Грецкі).

За даними керівника військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталія Андронатія, за час проведення АТО були поранені 2 924 військовослужбовці Збройних сил України. Ці дані, за його словами, не включають бійців інших силових структур, які беруть участь у бойових діях.

XS
SM
MD
LG