Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони Росії обговорюють формування угруповання військ у Криму


Російські військові, архівне фото
Російські військові, архівне фото

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявляє, що ситуація у південно-західному напрямку залишається складною через ситуацію в Україні, збільшення «іноземної військової присутності» біля кордонів Росії та «нагнітання антиросійських настроїв» з боку НАТО.

У зв’язку з цим сьогодні колегія Міноборони Росії обговорює хід формування угруповання військ на території Криму.

«Аналіз можливого розвитку подій диктує необхідність підтримання військ Південного військового округу в готовності забезпечити військову безпеку країни та її союзників. У цих умовах однією з пріоритетних задач є формування повноцінного та самодостатнього угруповання військ у Криму», – заявив Шойгу.

Учора головнокомандувач об’єднаних союзних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав підтвердив, що Росія вводить в окупований нею і анексований Крим озброєння, які здатні нести ядерні боєзаряди. У НАТО не мають даних, чи є там такі боєзаряди, але озброєння, здатні здійснити ядерну місію, у Криму вже є.

Крім того, Брідлав повідомив, що також у Східну Україну продовжують вводити бойову техніку, включно з важкою броньованою, обладнання й інші військові вантажі.

Сьогодні Брідлав уточнив, що йдеться про техніку, озброєння і особовий склад, які вводять на Схід України саме з Росії.

XS
SM
MD
LG