Доступність посилання

ТОП новини

Канада закликає Росію вивести війська з України


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Росія має негайно вивести свої війська і озброєння з суверенної території України і припинити матеріальну підтримку сепаратистам, заявив у четвер міністр закордонних справ Канади Джон Берд.

Росія і сепаратисти також мають дотримуватися припинення вогню і вивести важкі озброєння з визначених територій, додав він.

За його словами, Канада глибоко занепокоєна ескалацією насильства на Сході України і повідомленнями про введення нових військ і озброєнь із Росії до України останніми днями.

Канада уважно стежить за подіями і далі співпрацюватиме з партнерами і союзниками, щоб не послаблювати тиск на Росію і змусити її припинити агресію, мовиться в заяві міністра.

Останніми днями в НАТО і США заявили, що підтверджують попередні повідомлення українських силовиків про введення на Схід України нових важких озброєнь і військ із Росії. Москва, яка надає широку підтримку проросійським збройним сепаратистам, продовжує заперечувати наявність її військ на Сході України. Через антиукраїнські дії Росії низка країн і міждержавних об’єднань, зокрема, й Канада, наклали на Росію кілька пакетів санкцій.

XS
SM
MD
LG