Доступність посилання

ТОП новини

«Група двадцяти» узгодила заходи для економічного процвітання


Учасники австралійського саміту «Групи двадцяти» повідомили простворення плану збільшення глобального зростання. Він передбачає залучення більш як двох трильйонів доларів протягом п’яти років шляхом заохочення інвестицій в інфраструктуру і торгівлю.

План має на меті збільшити зростання світової економіки більш як на два відсотки порівняно з нинішніми прогнозами. Про це заявив прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботт, представляючи заключне комюніке саміту.

У комюніке йдеться, що контроль за досягненням амбітних цілей мають здійснювати Міжнародний валютний фонд і Організація економічної співпраці та розвитку. Лідери «Групи двадцяти» також підтримали посилення контролю за транснаціональними корпораціями, які ухиляються від сплати податків.

У підсумковому комюніке також міститься заклик до «потужної та ефективної діяльності» в питанні зміни клімату і підтримки Зеленого кліматичного фонду ООН, покликаного надавати бідним країнам допомогу у розв’язанні цієї проблеми.

Переговори з економічних питань були значною мірі\ою затьмарені через хор міжнародної критики російського президента Володимира Путіна – за роль Росії в українській кризі.

XS
SM
MD
LG