Доступність посилання

ТОП новини

Міненерговугілля вивчить доцільність імпорту електроенергії з Росії – Продан


Юрій Продан
Юрій Продан

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України вивчає доцільність імпорту електроенергії з Російської Федерації, заявив міністр Юрій Продан.

«Ми розглядаємо цю можливість, доцільність такої можливості. Якщо є таке доручення від РНБО, ми зобов’язані його виконувати», – зазначив він.

Продан додав, що до виходу розпорядження Ради національної безпеки та оборони переговори з російською стороною про імпорт Україною електроенергії з Росії проводили приватні компанії.

15 листопада президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України за 4 листопада 2014 року «Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року».

У своєму рішенні РНБО доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості опрацювати у тижневий строк, з метою зменшення використання природного газу та мазуту вітчизняними ТЕЦ та ТЕС, питання щодо імпорту (у разі економічної доцільності) електричної енергії з Російської Федерації для її постачання споживачам.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика. Брак газу і зупинка 80% шахт на Донбасі через військові дії призвели до дефіциту енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.

XS
SM
MD
LG