Доступність посилання

ТОП новини

Прагнення Росії виходять за межі її нинішніх кордонів – сенатор Кардін


Cенатор-демократ, головою Гельсінської комісії США Бен Кардін
Cенатор-демократ, головою Гельсінської комісії США Бен Кардін

Прагнення Росії виходять за межі її нинішніх кордонів. Про це заявив сенатор-демократ Бен Кардін під час сесії Гельсінської комісії США 18 листопада.

«Думаю, що це набагато ширше, ніж Україна. Можна подивитися на дії Росії у Грузії чи Молдові. Очевидно, що прагнення Росії виходять за межі її нинішніх кордонів. Вона думає, що може досягти їх через військові дії і невиконання зобов’язань, взятих під егідою ОБСЄ», – зазначив Бен Кардін, який є головою Гельсінської комісії США.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Росія також підтримує самопроголошену владу у Південній Осетії та Абхазії, сепаратистських регіонах Грузії, а також у Придністров’ї, сепаратистському регіоні Молдови.

XS
SM
MD
LG