Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ повідомляє про обстріл своїх автомашин біля Мар’їнки


Автоколону місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі 19 листопада обстріляли військові біля Мар'їнки Донецької області, яку контролюють сили АТО. Про це йдеться у звіті місії.

«Військовослужбовці зробили постріли в напрямку автоколони ОБСЄ біля контрольованої владою України Мар'їнки за 15 кілометрів від Донецька», – наголошується в повідомленні.

Згідно зі звітом, о 12:38 автоколона ОБСЄ з двох транспортних засобів прямував від Курахового, розташованого за 30 кілометрів від Донецька, на схід у бік обласного центру.

«Неподалік Мар'їнки, приблизно за 80 метрів попереду автоколони, була вантажівка, що перевозила велику зелену дерев’яну коробку у супроводі двох військовослужбовців в уніформах і касках. Місія ОБСЄ побачила розпізнавальні знаки з двох білих вертикальних ліній на задній частині кузова машини і на пасажирських дверях», – мовиться в звіті.

«Один із солдатів встав і вистрілив двічі в бік автоколони ОБСЄ. Кулі вдарили в землю за два метри від другого автомобіля ОБСЄ», – повідомляє місія.

Співробітники місії не постраждали. З міркувань безпеки вони негайно залишили цей район.

Раніше президент України Петро Порошенко висловлював сподівання, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ допоможе сторонам конфлікту на Донбасі повернутися до виконання Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході країни.

XS
SM
MD
LG