Доступність посилання

ТОП новини

Суд постановив затримати бойовиків угруповання «ДНР» Гіркіна й Безлера


Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури та дав дозвіл на затримання колишнього представників угруповання «ДНР» Ігоря Гіркіна й Ігоря Безлера («Бєс»). Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Раніше, 4 листопада, зазначених осіб оголошено у розшук. У разі затримання Гіркіну та Безлеру буде обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

31 жовтня Генпрокуратура погодила повідомлення про підозру Гіркіну та Безлеру.

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі та умисного вбивства проукраїнських активістів Юрія Поправки, Володимира Рибака та Івана Дяковського.

Ігор Гіркін (Стрєлков) – колишній так званий «міністр оборони» угруповання «ДНР», російський полковник із місцем прописки у Москві, який прибув на Донбас із Криму в квітні. Українська влада пов’язує його із ГРУ Росії.

Гіркін пропав у серпні, коли «інформаційне агентство» «ДНР» повідомило, що він важкопоранений. Однак вже наступного дня Олександр Бородай, так званий «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР», заявив про відставку Гіркіна.

Ігор Безлер («Біс») – один із керівників бойовиків. У ЗМІ з’явилася інформація про начебто загибель Безлера, однак у липні у МВС повідомили, що він перебуває в Росії.

XS
SM
MD
LG