Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу бойовики 4 рази обстріляли позиції сил АТО поблизу Маріуполя, поранено військового


Околиці Маріуполя, архівне фото
Околиці Маріуполя, архівне фото

У штабі оборони Маріуполя заявляють, що бойовики за минулу добу чотири рази обстріляли з гранатометів, а також із стрілецької зброї позиції сил АТО на північний схід від Маріуполя, в результаті чого біля Чермалика поранено одного військовослужбовця. Про це повідомляє штаб оборони Маріуполя на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, у штабі оборони Маріуполя зазначають, що сьогодні на околиці міста сапери Збройних сил України знешкоджували снаряди, що не розірвалися.

«Сьогодні близько 10.30 жителі східної частини Маріуполя були стривожені звуками вибухів. За інформацією штабу АТО, у вказаному напрямку виконують роботу саперні бригади ЗСУ, які знешкоджують снаряди, що не розірвалися. Ті боєприпаси, які неможливо вивезти на полігон, знешкоджують шляхом підривання на місцевості», – мовиться в повідомленні.

Водночас у штабі оборони Маріуполя зазначають, що сьогодні з ранку в Маріуполі поширюються чутки про нібито захоплений або спалений українськими військовослужбовцями дитячий садок.

У штабі на підставі інформації офіційних джерел спростовують дану інформацію і стверджують, що «подібна провокаційна інформація» спрямована на дестабілізацію обстановки в місті.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню, а 19 вересня схвалила меморандум про реалізацію цього пункту протоколу, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї та наступальних дій. Проте ці угоди неодноразово порушували.

Місто Маріуполь контролюють українські військові.

XS
SM
MD
LG