Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу загиблих серед військових немає, поранені шестеро – РНБО


Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

За минулу добу загиблих серед українських військових немає, шість військових отримали поранення. Про це повідомляє речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, бойовики з систем залпового вогню «Град» двічі обстріляли опорний пункт біля села Муратове, а також позиції українських військових поблизу сіл Сокільники та Трьохізбенка Луганської області.

Також повідомляється про обстріли позицій сил АТО біля села Вільхове, міста Щастя.

Крім того, за даними РНБО, впродовж доби бойовики п’ять разів обстріляли з артилерії, мінометів позиції українських військових на території Донецького аеропорту.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

За даними РНБО, від початку проведення АТО станом на 11 листопада 4079 українських військових були поранені, загинули 1052.

XS
SM
MD
LG