Доступність посилання

ТОП новини

Росія застерігає США від озброєння України


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і речник відомства Олександр Лукашевич
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і речник відомства Олександр Лукашевич

Росія заявляє, що будь-які американські поставки зброї до України будуть «дестабілізуючим фактором».

Так речник Міністерства закордонних справ Росії Олександр Лукашевич відреагував на заяву заступника радника президента США з національної безпеки Тоні Блінкена, який заявив, що Сполучені Штати можуть переглянути політику ненадання летальної допомоги Україні.

«Якщо є зміна в політиці (щодо надання лише нелетальних поставок Україні), то ми можемо говорити про серйозний дестабілізуючий фактор, який може серйозно вплинути на баланс сил у цьому регіоні», – сказав Лукашевич.

Блінкен вказав на «серйозні порушення» мінських угод з боку Росії, яка 5 вересня разом із сепаратистами, Україною й ОБСЄ уклала домовленості про припинення вогню і наступні кроки для досягнення миру на Донбасі. На думку Блінкена, надання Києву зброї може спонукати Москву «двічі подумати і утримати її від наступних дій».

Україна звинувачує Росію у постачанні зброї і військових на допомогу сепаратистам на Донбасі. Росія підтримує сепаратистів, але заперечує, що бере безпосередню участь в конфлікті.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив 18 листопада, що з боку Росії спостерігається «серйозне нарощування військової потужності» і на сході України і на російському боці кордону. Столтенберґ закликав Москву відвести свої сили.

XS
SM
MD
LG