Доступність посилання

ТОП новини

Присутність російських військових на Донбасі негативно впливає на ситуацію з правами людини – ООН


В Організації Об’єднаних Націй заявляють, що присутність військовослужбовців Росії на сході України негативно впливає на ситуацію з правами людини. Про це йдеться в доповіді ООН від 20 листопада про ситуацію з правами людини в Україні.

«Постійна присутність великої кількості сучасного озброєння, а також іноземних бойовиків, включаючи військовослужбовців з Російської Федерації, безпосередньо впливає на ситуацію з правами людини на сході України», – наголошується в доповіді.

«Гарантування захисту тих, хто живе у зоні конфлікту, має бути найвищим пріоритетом», – наголошують в ООН. В організації заявляють про необхідність пошуку мирного вирішення конфлікту для того, щоб зберегти життя і запобігти подальшому погіршенню ситуації для людей, які живуть на сході України.

У звіті йдеться, що мирні жителі і далі піддаються вбивствам, незаконним затриманням, катуванням і викраденням на сході України.

«Ситуація в постраждалому від конфлікту регіоні стає все більш важкою, супроводжується тотальним колапсом законності і правопорядку та виникненням паралельних систем управління на територіях, що перебувають під контролем «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки», – відзначається в доповіді.

Росія неодноразово заперечувала присутність своїх сил на території України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив 18 листопада, що з боку Росії спостерігається «серйозне нарощування військової потужності» і на сході України і на російському боці кордону. Столтенберґ закликав Москву відвести свої сили.

XS
SM
MD
LG