Доступність посилання

ТОП новини

Розгляд справ екс-беркутівців, підозрюваних у розстрілах на Майдані, перенесли


Суддя Печерського районного суду Києва Тетяна Остапчук перенесла розгляд справ колишніх беркутівців Павла Аброськіна і Сергія Зінченка на 21 і 24 листопада, відповідно, у зв’язку з відсутністю адвокатів.

«Участь захисників у даній категорії справ є обов’язковою. Якщо ж захисники не з’являться, ми будемо ставити питання про винесення ухвали про призначення державного адвоката на одну процесуальну дію», – сказав прокурор Генеральної прокуратури України Олексій Донський.

Своє клопотання про продовження терміну тримання під вартою працівники Генпрокуратури пояснюють тим, що затримані ще не встигли ознайомитися з матеріалами провадження, а зміна їм міри запобіжного засобу може призвести до їхньої втечі.

За попередньою ухвалою суду, обидва затриманих повинні перебувати під вартою до 25 листопада.

19 вересня Печерський райсуд відпустив колишнього командира роти «Беркута» Дмитра Садовника під частковий домашній арешт. 4 жовтня він втік, і на даний час перебуває в розшуку.

Дмитра Садовника і його підлеглих Павла Аброськіна і Сергія Зінченка підозрюють у розстрілі 39 майданівців 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG