Доступність посилання

ТОП новини

МЗС викликало чеського посла через «неприйнятні заяви Земана»


Охоронці тримають парасольки перед Мілошем Земаном (ц), в якого люди кидають яйця і помідори, 17 листопада 2014 року
Охоронці тримають парасольки перед Мілошем Земаном (ц), в якого люди кидають яйця і помідори, 17 листопада 2014 року

МЗС України викликало посла Чехії Івана Почуха і заявило йому про неприйнятність останніх висловлювань чеського президента Мілоша Земана щодо оцінок ситуації в Україні, повідомляє прес-служба відомства.

«Зазначено, що подібні заяви не відповідають духові традиційно дружніх українсько-чеських взаємин», – йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ.

Чеський лідер відомий тим, що досить прихильно ставиться до Росії президента Володимира Путіна і не активно підтримує Україну на тлі анексії Криму і конфлікту на Донбасі.

17 листопада Мілош Земан дав інтерв’ю одному з російських телеканалів і заявив, що «в Україні відбувається звичайна громадянська війна», а санкції Заходу проти Росії не є виграшною стратегією.

У понеділок, 17 листопада, під час святкування 25-ї річниці Оксамитової революції у Празі активісти освистали і закидали тухлими яйцями президента Чехії Мілоша Земана за його «проросійську політику» і за публічне використання лайки. А 19 листопада у Празі близько сотні людей зібралися перед резиденцією Земана на Празькому граді, щоб висловити свою незгоду з його заявами. В обох випадках люди підняли у бік вікон резиденції Земана «червоні карти» і кричали «Ганьба!».

«Червона картка» для Земана і Путін у ведмежій шкурі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

XS
SM
MD
LG