Доступність посилання

ТОП новини

Майбутнє України визначить не Москва, а український народ – Нуланд


Вікторія Нуланд
Вікторія Нуланд

Помічниця державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд упевнена, що майбутнє України визначить не Москва, а український народ. Про це повідомляє Голос Америки.


Говорячи про річницю Майдану, помічниця держсекретаря сказала, що «всі, хто стояв на Майдані, і всі виборці, які голосували за зміни на жовтневих виборах, хочуть тих реформ, які обіцяли їм кандидати. І виконання цих обіцянок залежить від Києва і новообраної Верховної Ради».

Стосовно ролі Росії та її опору вступу держав Балтії і України в НАТО, Нуланд заявила, що «жодна країна не має права визначати майбутнє іншої країни. Жодна країна не має права ухвалювати рішення про альянси іншої країни. Двері НАТО відкриті для будь-якої євроатлантичної держави, яка відповідає надзвичайно високим стандартам НАТО, і здатна взяти на себе ту відповідальність, яку накладає це членство».

«Майбутнє України визначить не Москва. Це вирішить український народ. Що стосується Альянсу, то з цього приводу між Україною і НАТО буде розмова, якщо і коли Україна цього захоче», − підкреслила Нуланд.

Нуланд здійснює поїздку кількома країнами, зокрема Україною, разом з віце-президентом США Джозефом Байденом.

У Кремлі раніше заявляли про вимоги гарантій не вступу України до НАТО. У відповідь в українському МЗС і в НАТО заявили, що такі заяви суперечать міжнародним угодам.

XS
SM
MD
LG