Доступність посилання

ТОП новини

Уламки збитого «Боїнга-777» перевезуть до Харкова


Фахівці працюють на місці авіакатастрофи «Боїнга-777» (архівне фото)
Фахівці працюють на місці авіакатастрофи «Боїнга-777» (архівне фото)

Уламки збитого «Боїнга-777», який розбився на Донеччині, перевезуть до Харкова. Речник спостережної місії ОБСЄ Майкл Боцюрків написав у неділю, 23 листопада, на своїй сторінці у Twitter, що це є важливий день для розслідування справи.

«Важливий день для справи рейсу MH17, важливий крок для наближення уламків туди, де вони зможу бути транспортовані для подальшого розслідування», – зазначив Боцюрків.

22 листопада «прес-центр» угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, повідомив, що уламки «Боїнга-777» почнуть вивозити з території, підкотрольної бойовикам, 23 листопада.

«Було ухвалено рішення, що потяг вирушить зі станції Пелагеївська і попрямує до Харкова для передачі українській стороні. До станції Ясинувата безпеку буде забезпечено силами правоохоронних органів «ДНР». Виїзд призначено на неділю о 10.00», – зазначили сепаратисти.

Внаслідок катастрофи, яка сталася 17 липня загинули всі 298 людей, що були на борту «Боїнга».

Захід і Україна заявляли, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.

XS
SM
MD
LG