Доступність посилання

ТОП новини

Силовики заявляють про нові обстріли з боку сепаратистів і мирні жертви


Зафіксовано 11 випадків відкриття вогню бойовиками – речник АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Зафіксовано 11 випадків відкриття вогню бойовиками – речник АТО

Сепаратисти далі обстрілюють позиції сил антитерористичної операції на Дебальцевському, Донецькому, Луганському, Маріупольському напрямах та біля Бахмутівської траси, повідомив у неділю заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Полевий.

За його словами, кількість обстрілів останніми днями не змінюється, є лише відмінності в інтенсивності на певних напрямках. Українські військові завдають ударів у відповідь, коли мають таку можливість. Зокрема, заявив Полевий, на Дебальцевському напрямі, за оперативними даними, бойовики знову істотно зазнали втрат, що змушує їх постійно змінювати позиції», а біля Бахмутівської траси «групи вогневого прикриття сил АТО дають адекватну відповідь бойовикам і оперативно знищують вогневі точки терористів».

Представник ІАЦ РНБО не мав даних про втрати серед українських військових; добровольчий батальйон «ОУН» повідомив про загибель одного свого бійця внаслідок артилерійського обстрілу села Піски – там українські сили тримають контроль над шляхом постачання бійців у Донецькому аеропорті.

Речник АТО Олексій Дмитрашківський, зі свого боку, повідомив про 11 випадків відкриття вогню сепаратистами за минулий день.

За його словами, серед іншого, сепаратисти обстріляли місто Авдіївку, яке українські війська визволили ще наприкінці липня, і там є жертви серед цивільного населення. Інших деталей він не навів.

Підтверджень чи заперечень цих повідомлень із інших джерел наразі немає.

У селі на Донеччині внаслідок обстрілу поранено жінку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

XS
SM
MD
LG