Доступність посилання

ТОП новини

Скорочення витрат на оборону НАТО дало Росії поганий сигнал – голова ПА НАТО


Г’ю Бейлі
Г’ю Бейлі

Країни-союзниці НАТО, розпочавши скорочення оборонних бюджетів після російсько-грузинської війни 2008 року, надіслали Росії поганий сигнал, заявляє Г’ю Бейлі, голова Парламентської асамблеї НАТО.

Виступаючи перед представниками ПА НАТО на сесії в Гаазі, він заявив, що «Росія намагається силою встановити новий правопорядок, порушуючи суверенні права своїх сусідів і принципи, на яких тримається міжнародна система».

Як очікується, сьогодні у Гаазі країни НАТО мають висловитися щодо посилення підтримки України і зайняти тверду позицію щодо Росії напередодні «дуже важкої зими», повідомляє прес-служба ПА НАТО.

У проекті резолюції, ухваленої комітетом асамблеї з цивільного виміру безпеки, уряди країн-союзниць НАТО наполегливо рекомендують розглянути нову політичну, економічну, матеріально-технічну підтримку, щоб допомогти Україні захистити свою територію і побудувати сильну й відповідальну державу.

Резолюція, яку, як очікується, ухвалять на сьогоднішньому засіданні в Гаазі, буде містити заклик продовжувати режим санкцій проти Росії, доки вона діє за рамками міжнародного права. Ці заходи, йдеться у проекті резолюції, мають допомогти повернути всі незаконно захоплені Росією території.

Москва у березні анексувала Крим. Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків на українському сході. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG