Доступність посилання

ТОП новини

УЄП закликає Україну звільнити Даниліва, якого називає політв’язнем


Василь Данилів
Василь Данилів

Громадська організація «Українська європейська перспектива» (УЄП) у понеділок, 24 листопада, знову закликала українську владу звільнити свого співзасновника, українського підприємця Василя Даниліва.

«Він є жертвою не лише режиму Януковича, але й сьогоднішнього режиму псевдо правосуддя», – мовиться у відкритому листі на сайті УЄП, штаб-квартира якої знаходиться у Чехії.

Василя Даниліва затримали в Києві у липні 2012 року за підозрою у причетності до замаху на вбивство колишнього віце-президента «Родовід-банку» і співзасновника банку «Союз» Сергія Дядечка.

Василь Данилів наполягає, що його змушували давати свідчення проти тодішніх лідерів опозиції, зокрема Юлії Тимошенко, а коли він відмовився, то справу сфабрикували.

Підприємець перебуває у Лук’янівському СІЗО Києва, звідки, за даними УЄП, далі займається меценатством, зокрема допомагав відправляти на Майдан медикаменти та одяг, а зараз підтримує добровольчі батальйони та українську армію.

Розгляд справи Даниліва триває з липня 2013 року, йому загрожує 15 років ув’язнення. Наступне судове засідання, як повідомили Радіо Свобода в УЄП, призначене в Києві на 17 грудня.

УЄП вже кілька разів зверталася до української влади з проханням звільнити Даниліва.

XS
SM
MD
LG