Доступність посилання

ТОП новини

Іранські ядерні переговори продовжили до липня 2015-го


Тегеран та шість світових лідерів погодилися продовжити переговори щодо іранської ядерної програми до липня 2015 року. Це сталося сьогодні після того, як сторонам не вдалося досягнути домовленостей до встановленого раніше кінцевого терміну – 24 листопада.

Це вже друге перенесення кінцевого терміну завершення переговорів про обмеження ядерної діяльності Ірану в обмін на скасування санкцій Заходу, які є болючими для іранської економіки. Захід висловлює побоювання, що Тегеран планує розвивати ядерну зброю.

За словами міністра закордонних справ Британії Філіпа Гаммонда, упродовж останнього раунду переговорів, який розпочався 18 листопада, Іран та світові «зробили важливий прогрес».

Гаммонд наголосив, що наразі метою переговорників є досягнення стійких «основних положень угоди» до 1 березня. Він припустив, що новий раунд перемов розпочнеться у грудні.

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що світові лідери не повинні вести переговори з Тегераном вічно без досягнення серйозного прогресу, але зазначив, що зараз не час для їхнього припинення.

XS
SM
MD
LG