Доступність посилання

ТОП новини

Канада не могла передати Україні винищувачі F-18 – Пашинський


Народний депутат, екс-голова адміністрації президента Сергій Пашинський
Народний депутат, екс-голова адміністрації президента Сергій Пашинський

Канада не могла передати Україні винищувачі F-18, оскільки вона є країною НАТО і такі рішення ухвалюються колегіально. Про це заявив народний депутат, екс-голова адміністрації президента Сергій Пашинський у понеділок, 24 листопада, виданню «Цензор.НЕТ», коментуючи заяву колишнього заступника міністра оборони.

«Заява колишнього заступника міністра оборони Леоніда Полякова про відмову України отримати канадські F-18 не відповідає дійсності. Простий факт: Канада не могла нам сама передати F-18, бо вона є країною НАТО, і рішення про військово-технічну допомогу у НАТО ухвалюються колегіально. Виробник винищувачів – США, саме США постачають запчастини та проводять сервісне обслуговування. Без офіційного рішення НАТО жодна бюрократична структура на Заході нам зброю такого класу не поставить. На жаль, забудьте про часи Рейгана, зараз Захід боїться конфліктів, боїться самих розмов про постачання зброї. А без такого рішення отримати такий складний комплекс озброєння неможливо. Україні треба посилювати дипломатичний тиск і продовжувати переговори щодо цього», – зазначив Пашинський.

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у понеділок, 24 листопада, у посольстві Канади у відповідь на його запит повідомили, що Канада не пропонувала Україні прийняти винищувачі F-18.

22 листопада колишній заступник міністра оборони Леонід Поляков в ефірі телеканалу новин «24» заявив, що Канада пропонувала Україні кілька десятків винищувачів F-18.

Однак, за словами Полякова, Міністерство оборони відмовилось від літаків через дорогу експлуатацію і неможливість швидко перевчити пілотів.

XS
SM
MD
LG