Доступність посилання

ТОП новини

Кияни зустрічали захисників Донецького аеропорту вигуками «Слава героям!»


Кияни зустрічали «кіборгів» квітами, солодощами та вигуками «Героям слава!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:44 0:00

Кияни зустрічали «кіборгів» квітами, солодощами та вигуками «Героям слава!»

До Києва з зони АТО повернулись бійці 95-ї бригади, 2-го батальйону, 4-ї роти, що охороняли Донецький аеропорт та сусідні селища від бойовиків. Жителі міста зустріли їх із квітами, прапорами України, солодощами та теплою їжею. Кияни скандували «Слава героям!», «Україна – понад усе!» та співали гімн.

Сергій «Грант» розповів, що його рота базувалась у селі Піски Донецької області та мала дві ротації до Донецького аеропорту. Військовий говорить, що обов’язково планує повернутись назад на фронт після того, як побуде з родиною: вдома у Житомирі на нього чекає дружина та діти.

«Останні півтора місяці провели під Донецьким аеропортом, в Пісках. Було дві ротації на термінал. Із наших усі повернулись цілі та неушкоджені. Нас приїхало 46 чоловік, ми ще їдемо. Величезна вам подяка, що ви нас так зустрічаємо. Ми навіть не розраховували на цю зустріч, на ці теплі побажання», – говорить «Грант».

Зустрічати вояків прийшли не лише дорослі, а й діти: вони охоче обіймались із солдатами та просили сфотографуватись на пам’ять.

У прес-центрі АТО відзначають, що українські військові далі контролюють аеропорт Донецька, навколо якого наразі точаться найзапекліші бої.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG